Зеленогорски и „Зелените“ обсъждат в парламента ски зона „Банско“

По инициатива на заместник-председателя на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски днес в зала „Запад“ на Народното събрание се проведе среща със зелени активисти във връзка с решението на Съвета за развитие на Управляващата коалиция за концесионния договор на ски зона „Банско“.

Организаторите от РБ не са обяснили в какво качество са поканили двама представители на швейцарската частна неправителствена организация WWF, човек от политическа партия „Зелените“ и бивш шеф на Природен парк „Витоша“, срещу който в момента има прокурорска проверка за обсебване на Сдружение „Асоциация на парковете в България“. Не става ясно и по какви критерии е определен форматът на срещата.

Въпреки че почти година продължава обсъждането на доклада на Междуведомствената работна група, създадена с със заповед на премиера Бойко Борисов, на реформаторите все още не им е ясно какво трябва да се направи.

На днешния разговор беше и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, експерти от Министерството на регионалното развитие. Еколозите пратиха Тома Белев от Асоциация на парковете в България, Андрей Ковачев от ПП „Зелените“, съпругата му Катерина Раковска от WWF-България Любомир Костадинов също от швейцарската частна неправителствена организация, както и Петър Петров от дружеството концесионер „Юлен“ АД.

Това е втората среща на тема ски зона „Банско“, която Найден Зеленогорски организира в рамките на няколко няколко дни в парламента. Предишната беше в петък, където депутатът покани трима души, които провалиха кръглата маса, организирана от Министерството на туризма миналия четвъртък, на която се дискутираха възможностите за развитие на зимен туризъм в България.

Учудваща е позицията на заместник-председателя на парламетарната група на РБ, които твърдят че подкрепят правителството, а същевременно Зеленогорски ухажва организации и лица, провалили авторитетен правителствен форум, за развитието на зимния туризъм в страната и доходите на няколко стотин хиляди души.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика