Жена уби мъжа си след 37 години брачен тормоз, ще го лежи

Пенсионирана по болест жителка на Девня влиза за 6 г. и 8 месеца в затвора за убийството на съпруга си, реши Варненският окръжен съд. На 2 август миналата година 53-годишната Недялка Добрева намушкала фатално в гърдите мъжа си след скандал. Двамата били семейство от 37 г., имали 3 деца и 7 внуци.

За Недялка обаче бракът бил кошмар, тъй като съпругът й обичал чашката. Щом пийнел, ставал агресивен и я биел. Пред съда жената се призна за виновна и разказа за издевателствата, на които е била подложена у дома от младини до фаталния ден на убийството.

Факти за системния тормоз събрала и прокуратурата по време на досъдебното производство. Заради нещастния си живот на зрели години Недялка също потърсила утеха в алкохола.

Във фаталния летен ден тя и мъжът й се почерпили солидно в дома на семейна приятелка. Върнали се у дома и подхванали разговор за внуците. Мъжът започнал да ги хули. Недялка му опонирала и затова той я ударил с ръка, а после замахнал с кухненски нож към корема й.

Тъй като бил много пиян, изгубил равновесие и изтървал хладното оръжие. Вбесена, съпругата грабнала ножа и пробола благоверния си в гръдния кош. Ударът се оказал фатален и той издъхнал на място. В кръвта му имало 2,8 промила алкохол, а в в тази на съпругата убийца - 2,2 промила.

Според съдебно-психиатричната експертиза Недялка страда от психоболест, но е осъзнавала какво прави. Тя ще търпи наказанието си при първоначално строг режим.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини