Прокуратурата подхвана бащата, бил ученици в Плевен

Плевенската прокуратура образува бързо производство срещу бащата, който нахлу в училище и се нахвърли на ученици, и учителка. Инцидентът е станал в Музикалното училище в града, съобщи БНР.

Конфликтът станал между ученици от седми и девети клас след размяна на реплики и те довели до побой. Един от участниците в спора повикал баща си. Той пристигнал веднага и влезнал в училището през аварийния вход. Без да разбере подробности бащата нанесъл юмручен удар на едното дете, а със стола ударил в гърба другото.

Уведомени са всички институции, съобщи директорката на Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков" Жечка Димитрова.

"Този авариен изход може да се отваря отвътре, но не може да се отваря отвън. Обаче на този авариен изход аз не мога да му сложа нито катинар, нито верига. Нашата охрана стои на централния вход, на практика до аварийния изход, за който ви говоря, стоят жените, които чистят училището. Там има камера", обясни Димитрова инфромацията, че именно охраната е извела бащата през входа след инцидента.

До момента агресивният родител не е дал обяснения, защото е извън града до края на седмицата. И трите деца са добре, съобщи още Димитрова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини