Автомонтьор издал наркобандата на Анди

Собственик на автосервиз във Велико Търново и участник в престъпна мрежа за разпространение на наркотици, издал съучастниците си. След като Илиян Топалов, който изпълнявал ролята на шофьор на организираната престъпна група, пропял пред полицията, наркодилърите били изловени.

След успешната операция, при която бе ударена наркобандата,пециализираната прокуратура повдигна обвинения срещу петима участници в организирана престъпна група. Петорката е уличена в разпространение на наркотици във Великотърновска област и в още няколко региона на страната. Наркотърговците бяха задържани на 12 февруари вечерта при специализирана операция в старата столица на ГДБОП и ТД БОП - Велико Търново под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

Обвинения са повдигнати на 45-годишния представител на подземния свят в старата столица Айдън Юсеинов-Анди, ръководител на групата, Карамфил Бижев, Тунай Генчосманов, Илиян Топалов и Бисерка Димитрова, която пък е сестра на тартора Анди.

Установено е, че групата е действала от началото на 2015 г., като е разпространявала предимно амфетамини, марихуана и хашиш. Юсеинов лично "снабдявал" членовете на престъпното сдружение с наркотични вещества, указвал им къде да го съхраняват и как да го разпространяват.

Тунай Генчосманов пък сам отглеждал канабис в имота си във великотърновското село Малки Чифлик и държал в къщата си количества готова за разфасоване и разпространение суха маса. При спецоперация антимафиоти в понеделник вечерта атакували имотът му. При обиските били открити и иззети 12 чувала натъпкани с марихуана във вид на зелена листна маса. Различни количества наркотици са намерени и иззети и от домовете и на други участници в групата. От жилището на Анди са конфискувани и 4000 лв, които били събрани от проведено наскоро кръщете на невръстния син на Айдън Юсеинов.

Репортерска проверка установи, че Айдън в момента няма фирма,но допреди няколко години е участвал в две.Едната е "Анди" и е създадена през 2006 г. на ул. "Велики Преслав" във В.Търново за търговия ,издателска и печатарска дейност,ремонти,строителство на сгради, туризъм и много други дейности.През 2009г. Айдън Юсеинов я прехвърля на Голамреза Маганаки от Обединените арабски емирства.

Другата фирма е "АХИ" и също е създадена през 2006г. и регистрирана на същия адрес в старата столица.Нейният предмет на дейност е търговия и транспортни услуги.През 2009г.Айдън я прехвърля на физически лица и на "Юзеиров 3"ЕООД.Фирмата е с регистрация в село Славяново, Поповско. От януари 2014 г. има запор от ЧСИ по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество за 2 169 023 лв.

Специализираният съд в понеделник постанови постоянен арест за Юсеинов, Генчосманов и Топалов и Димитрова. Определението може да се обжалва на 25 февруари пред Апелативния специализиран наказателен съд. Предстои предявяване на обвинението на Карамфил Бижев, както и определяне на мярката му за неотклонение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини