Двама свидетели твърдят: Украинецът Логвиненко търсил кой да убие Алексей Петров

Украинецът Роман Логвиненко е търсил хора, които да убият бившия съветник в ДАНС Алексей Петров. Това разкрили двама свидетели, се разбра вчера в Софийския апелативен съд, пред който Логвиненко поиска свободата си.

Чужденецът е в ареста по обвинение, че е организирал атентата срещу Петров. Бившият съветник в ДАНС и шофьорът му бяха атакувани с два противотанкови гранатомета на 29 октомври м.г. Оцеляха само защото снарядите се приплъзнаха по бронирания мерцедес, с който пътуваха.

Прокуратурата издирва още двама украинци, които твърди, че са извършили нападението. След ареста на Логвиненко от държавното обвинение се похвалиха, че разполагат с двама свидетели. Вчера се разбра, че това са Константин Бухлев и Бойко Георгиев.

„Логвиненко питал Бухлев дали има хора да убият Алексей Петров. И с това действията му се изчерпват. Активните са Бухлев и Георгиев. Те говорят, за да изтъргуват свободата си. Тези доказателства не са събрани, а създадени“, обясни адвокат Владимир Манолов, опитайки да изтъкне, че не може да им се вярва. После настоя клиентът му да бъде пуснат и защото страдал от хепатит С, а далакът му бил отстранен. Всичко това му се случило, след като претърпял катастрофа през 1998 г.

Прокуратурата възрази, като се позова на разпитания по-рано съдебен медик, който съобщи, че състоянието на Логвиненко му позволява престой в ареста.

Съдът се съгласи, че украинецът трябва да остане в ареста. Ясно било, че Бухлев съдействал за откриването на 200-те хил. лв., които трябвало да се платят на стрелците, а Георгиев се снабдил с колата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право