Температурите падат, но остава топло

Температурите днес ще паднат малко, но ще остане сравнително топло за сезона. Максималните стойности ще са бъдат от 10-11° в северозападните райони до 20° на места в Горнотракийската низина. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метерология и хидрология(НИМХ) при Българската академия на науките(БАН). Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца – слабо ще се повиши.

Днес в цялата страната вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е умерен, а в Северна и Източна България временно и силен вятър и с него ще започне да нахлува по-студен въздух. Облачността ще е значителна, но само на отделни места, главно в Дунавската равнина ще превали слаб дъжд.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, без съществени валежи. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток – ще е умерен до силен. Температурите ще се понижат и към 14 часа ще бъдат между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 7-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна, но без съществени валежи. Ще духа умерен, по била и силен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра – около 9°.

Коментари

Задължително поле