Бащата, нападнал ученици в Плевен, се е скрил в психиатрия

Бащата Милен Антов, който вчера нахлу в гимназията по изкуства в Плевен и нападна възпитаници на училището, се е скрил в психиатрия. На мъжа са повдигнати обвинения за обвинение за побой над непълнолетни по хулигански подбуди, съобщава Btv.

Вчера Антов, който е баща на 7-класника Цветан, нахлу в училището от аварийния вход, където няма охрана, влезе в учебна стая, разби стол в гърба на 9-класника Мартин и удари в лицето неговия приятел Георги. Причината е спречкване между Мартин и неговия син Цветан. В стаята е присъствала учителка – Вяра Тодорова. Тя се опитала да се намеси, но не е успяла да помогне на момчетата, разказват те.

След като бащата влетя, той ни каза, че ако кажем на родителите си, ще ни убие и нас, и тях. Дойде до мен, попитаме дали съм удрял детето му и преди да му кажа, че не съм, той ме удари с юмрук към лицето. Това каза пред Нова телевизия. Георги, едно от двете момчета, нападнати от баща на съученик в плевенско училище.

Напълно неадекватно е реагирала охраната на училището, заяви бащата на Георги и припомни, че охранителя е извел мъжа от училището, без да съобщи за инцидента. Той се надява този път да не се размине на Антов, който по думите му има четири висящи дела и винаги се измъква с документ от психиатричната клиника в Ловеч. „Надявам се правосъдието да си свърши работата и такива потенциално опасни хора да не застрашават децата ни”, каза още бащата на Георги.

Майката на Мартин, в който е разбит стол, също е притеснена от случилото се.

Това е първи подобен инцидент в училището по изкуства в Плевен.

Директорът ще вземе мерки за по-строга охрана на входовете на учебното заведение.

Антов е бил осъждан. Това каза говорителят на Окръжната прокуратура в града Добринка Матеева.

Милен Антов е отговарял пред Темида за икономическо престъпление и вече е изтърпял наказанието си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини