Маршрутката на бъдещето - цветна и с 4х4

Хиляди жители на големите български градове всекидневно използват за придвижване маршрутките. Тези транспортни автомобили и най-вече безпардонните им водачи са до болка познати на шофьори, пешеходци и пътници. Конструкторите на Citroen обаче показват как в близко бъдеще колите за превоз на повече хора ще събудят повече положителни емоции и одобрение по улиците. Френската марка е един от водещите производители в този сегмент и тази година пуска новия си модел Space Tourer. Паралелно с лансирането на серийния вариант излиза и оригинален концепт Space Tourer Hyphen - свеж, цветен, забавен. Името му отразява големия вътрешен обем и модерния дух, защото Hyphen е названието на нашумяла музикална банда от Ница, която свири електропоп.

Ето как маршрутките ще харесват повече, особено ако зад волана стоят примерни шофьори. Моделът излъчва динамика и енергия, като комбинира външния вид на класически транспортен ван със стила на модерните градски джипове. Мощната предница изглежда внушително с широката броня и красиво извитите калници. Каросерията и двигателният отсек са защитени отдолу с метални панели, подобно на джип. Концептът е по-висок в сравнение със серийния Space Tourer и стъпва върху 19-инчови алуминиеви матирани джанти в цвят черен диамант с оранжево-червен анодизиран пунктир. Дизайнерите акцентират върху проходимостта на всякакви терени с пет ленти от синтетичен каучук, които опасват като ремъци всяка гума. Подобни ремъци са поставени на предната броня и в задната част. Внушението - сила и готовност за катерене. Автомобилът е пригоден да излиза от асфалта, като притежава задвижване 4 х 4 и по-голям просвет. Дизеловият двигател BlueHDi със 150 конски сили е свързан с 6-степенна механична трансмисия.

Като при всеки концепт визията създава големия ефект за публиката, а французите са специалисти по оригиналните дизайнерски решения. Свежият седефенозелен цвят и плавните линии напомнят на природен пейзаж, докато черният покрив и оранжево-червените мотиви ни връщат в модерния урбанистичен свят. При отваряне на плъзгащата се врата пътниците попадат във вселена от светлина и ярки цветове. Особено интересни са седалките. В долната си част са изработени от воднисто-зелена кожа Nappa, а в горната - от плат, чийто цвят варира в зависимост от мястото на седалката в автомобила. Всеки пътник разполага с възглавничка от триизмерно фрезиран дунапрен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили