Хванаха Назиф Ахмедов, дирен за убийството на малката Ани в Гърция

Хванаха Назиф Ахмедов, издирван за зверското убийство на малката Ани в Гърция . Той ще се изправи пред съда заедно с майката и бащата на детето.

С постановление от 17 февруари Окръжната прокуратура в Габрово задържа за 72 часа 30-годишният Назиф Ахмедов от Дряново, обявен за издирване с Европейска заповед за арест. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново. Назиф Ахмедов бе обявен за международно издирване по издадена от Прокуратурата в Атина.

Искането е за предаване на лицето във връзка с провеждане на наказателно производство за съучастие в убийство на 4- годишната Ани, придружено с последващо прикриване на следите от зверството.

Предстои Окръжната прокуратура в Габрово да внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“ на Назиф Ахмедов. Обвинителният акт във връзка с убийството на Ани Борисова в Атина е внесен в съда. Той е от 51 страници.

Ани беше убита и разчленена от собствения си баща миналия април. В обвинителния акт присъства и името на 30-годишния Назиф Ахмедов, който се издирваше, както и неизвестно трето лице, чийто генетичен материал е бил открит в тъмното мазе, където е живяло 4-годишното дете.На подсъдимата скамейка ще бъдат изправени бащата Станислав Бакърджиев, приятеля му Назиф Ахмедов и неизвестен човек по обвинение за преднамерено убийство, гавра с мъртъв и използване на оръжие. Пред съда ще бъде изправена и майката на Ани, 25-годишната Димитрина Борисова с обвинение за излагане на риск на непълнолетен, от който риск е настъпила смъртта, като в същото време съдиите отчитат факта, че същата не е знаела какво става с дъщеря й.

За лъжесвидетелство ще дава показания 60-годишния гръцки гражданин, при който двамата родители бяха отседнали докато “издирваха” дъщеря си. В същото време документите и свидетелските показания не оставят никакво съмнение за присъствието на 30-годишния приятел на бащата Ники - Назиф Ахмедов по време на престъплението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини