Дупнишки лекари на съд за убийството на Отвертката

Обвинителен акт срещу известните дупнишки лекари анастезиолога Николай Карастоянов /47 г./, неговия баща стоматолога Владимир Карастоянов /69 г./ и брат му Иван /40 г./ внесе окръжна прокуратура в Кюстендил по убийството на авера на Братя Галеви Николай Радев - Отвертката /27 г./, съобщиха от обвинението вчера.Николай Карастоянов е пожсочен като извършител, който в съучастие с Иван Карастоянов /негов брат/ и Владимир Карастоянов /негов баща/ - помагачи, умишлено умъртвили Николай Радев, известен в града с прякора „Отвертката“, се казва в обвинителния акт.

Разследването по кървавата разправа, станала на 11 март 2014 год. в дупнишкото завадение "Колата", продължи почти две години. Докторите са ебвинени в умишлено убийство по чл.115 вр. чл.20, ал. 2 и ал.4 от НК. След много перипетии е установено, че фаталното сбиване между Карастоянови и Отвертката е заради дъщерята на анестезиолога - Владимира /20Г/. Тя била във влошени отношения с Отвертката, който се нахвърлил с обиди и закани срещу студентката по медецина, седнала в съседно сепаре.."Ще те направя проститутка!", заканвал и се Отретката. Сащисаната тийнейджърка се обадила на баща си и дядо си, които за минути се озовали в кафенето. С тях бил и чичо и Иван. Бащата на момичето взел със себе си нож с острие около 10-12см, а чичо и Иван и дядо и Владимир Карастоянови се въоражили с метален предмет, дълъг около 30см, пише в обвинението. Отвертката, който бил ММА спортист, е прободен фатално в корема и починал от кръвозагуба в дупнишката болница, където работи, и във фаталната вечер бил на разположение анестезиологът д-р Николая Карастоянов.

Защитата на докторите пледираше в досъдебното производство, че парче от счупена при сбиването витрина е проболо Отвертката и това довело до кръвозагуба и до смъртта му. "Спасявахме момичето, детето си - не сме убийци", казаха в съдебната зала обвиняемите Карастоянови, когато се определяше мярката им задържане. В емоционален изблик при едно от заседанията Владимира разцелува баща си, за който в Дупница се коментира, че има сериозни заболявания и дори претъпрял операция. Предстои насрочването на делото в окръжния съд в Кюстендил. Прогнозите са процесът да се проточи заради сложността и многото детайли в екшъна в "Колата" преди две години, казаха юристи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони