Таско Ерменков праща министър Москов на шокова терапия

"Когато човек е леко изперколясал, шоковата терапия е най-добрият начин за лекуване." Това заяви в гнева си депутатът от БСП Таско Ерменков.

Повод за думите му са обвненията на Петър Москов от парламентарната трибуна по време на дебатите за вота на недоверие, че социалистите не са направили нищо за здравеопазването и трябва да пият по-малко. Нещо, което предизвика скандал в пленарната зала.

„Ние сме напълно адекватни, трезви хора, които нормално се опитвахме да дадем някакъв разум. И сутринта по някоя от телевизиите казах, че този вот дори и да не успее да мине, е един силен удар по камбанката на алармата на кораба. Корабът на българското здравеопазване е тръгнал и много скоро ще стигне дъното“, каза Ерменков.

Той разясни, че когато насреща си имаш неадекватна реакция "на един човек, който видимо е психически неуравновесен, няма как да седиш и да търпиш неговите простотии“.

„Нали знаете, че в такива случаи, когато човек е леко изперколясал, шоковата терапия е най-добрият начин за лекуване“, допълни Ерменков.

Той заключи, че ако Москов още три години е министър, всички които са около него ще са заразени.

Коментари

Задължително поле