Руска реклама: Пушенето убива повече хора от Обама

Реклама в Москва, която гласи: Пушенето убива повече хора от Обама, бързо набира популярност. Тя се превръща в най-новото от поредица действия в Русия, осъждащи американския президент като масов убиец, пише британският в. "Гардиън".

Дмитрий Гудков, единственият депутат в руския парламент от либералната опозиция, публикува снимка на голям плакат в рамка от метал и стъкло на автобусна спирка, намираща се на околовръстното шосе на Москва.

„Пушенето убива повече хора в сравнение с Обама, въпреки че той убива много хора”, се чете на плаката, показващ илюстрация на американския президент, доизпушващ цигара. „Не пушете, не бъдете като Обама", пише още на плаката.

Гудков смята, че било „отвратително и смущаващо, че това се появява по улиците на руската столица”. Неговият пост във фейсбук е получил повече от 1300 харесвания, стотици положителни и негативни коментари и обширно отразяване от руските медии.

„Скоро ще плашат децата с Обама вместо с Баба Яга”, изтъкнал по-късно руският опозиционер пред „Гардиън”.

Рекламата няма автор, нито някакви отличителни знаци, като от московското кметство не са коментирали.

Някои смятат, че рекламата срещу Обама е препретка към видео, озаглавено "Спрете Обама!", публикувано през миналата седмица. То показва десетки руски студенти, които падат като умрели на пода и само момиче, което държи лист, на който се чете: Президентът на САЩ убива 875 души всяка седмица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят