Седмица ваканция чака носителите на „Странджа”

Едноседмична почивка очаква носителите на купа „Странджа” при мъжете и жените, обявиха от боксовата ни федерация. Най-добрите състезатели ще прекарат ваканцията си в курорта „Албена” след края на турнира (22-27 февруари). За първи път в 64-годишната история на надпреварата носителите на трофеите ще бъдат определени с гласовете на международните съдии и акредитираните журналисти, а номинациите ще са не само за наши състезатели, но и за чужди. Досега това ставаше с решение на управата на БФ Бокс, и то само за българските боксьори. За първи път ще бъде даден и отборен приз.


Боевете ще са в зала „Универсиада”, за които пристигат рекорден брой боксьори - близо 350 от 40 страни. Това ще е и първа проверка за нашия тим под ръководството на старши треньора Жоел Еухенио Солер Арате. „Очаквам да имаме финалисти поне в 5 категории - заяви кубинският наставник. - Всички национали имат еднакви възможности и не мога да кажа кой е по-добър. Но твърдя, че подобрихме работата си с 80% отпреди.”


За турнира има наплив от световни, европейски и олимпийски медалисти. При жените звезди на световния бокс се събират в кат. 51 кг, като на ринга ще се качат златната медалистка от игрите Лондон 2012 Никол Адамс (Великобритания), както и „сребърната” Рен Канкан (Китай), №1 на планетата Станимира Петрова и еврошампионката Стойка Петрова

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт