“Черно море“ с 10 играчи за баскетболната купа

Отборът на „Черно море Порт Варна“ все пак успя да събере състав и ще играе в турнира на финалната осмица за Купата на България по баскетбол за мъже.

Варненският клуб през последната седмица бе разтърсен от тежък финансов недоимък и за кратко съставът дори бе разпуснат. Бързо след това обаче бе решено, че сезонът ще бъде довършен, което означава и участие в надпреварата за купата.
Така, въпреки че бе напуснат от няколко баскетболисти, „Черно море Порт Варна“ пристигна в Ботевград с 10 играчи, от които двама са в юношеска възраст. Варненци излизат в четвъртък във втория четвъртфинал срещу домакина „Балкан“. Преди това играят „Лукойл Академик“ и „Левски“.


И в двата сблъсъка фаворитите са добре очертани и най-вероятният полуфинал ще е между „Балкан“ и „Лукойл Академик“.
В петък са другите два четвъртфинала, като победителите от тях ще оформят другата полуфинална двойка. Сблъсъците са „Рилски спортист“ - „Ямбол“, и „Берое“ - „Спартак“ (Плевен). При старозагорци вече е един от асовете на „Черно море“ - Пламен Алексиев, който напусна клуба заради проблемите с безпаричието.
Междувременно Калоян Иванов заяви, че е бил напсуван тежко, преди да удари с лакът в лицето съперник по време на мач със своя отбор „Тофаш“ от втора дивизия на Турция. Заради деянието българинът бе отстранен от игра и глобен от клуба си. Чака се санкцията на Турската федерация по баскетбол, която може да е доста тежка, защото на видеото се вижда, че ударът е сериозен

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт