"Локо" (Пд) картотекира шестима нови, а "Ботев" само двама

Администраторът на ФК "Локомотив" (Пд) Николай Курбанов картотекира в сряда в БФС шестима нови футболисти, които ще са на разположение на старши треньора Христо Колев-Бащата тази събота за 101-вото пловдивско дерби с "Ботев".

Това са бившите играчи на "черно-белите" Веселин Марчев, Християн Попов и Мартин Кавдански, младежкият национал Мартин Райнов, френският защитник Ясин Амрауи и сенегалският нападател Гай Мансур, чиято жълта карта пристигна от Саудитска Арабия същата сутрин. Седмото ново попълнение в тима от "Лаута" - македонският юношески национал Стефан Йефтоски, засега остава без картотека заради неприключили съдебни дела с бившия му клуб "Металург" (Скопие).

Със състезателни права в сряда за "Ботев" (Пд) бяха уредени привлеченият под наем до края на сезона от немския "Майнц-05" Тодор Неделев и украинският ляв бек Игор Ощипко.

Шефовете на "Локомотив" (Пд) са депозирали в Община Пловдив официално искане за вземането на стадион "Лаута" на концесия, чийто максимален срок може да бъде 35 години, а минималният - 15. В клаузите на бъдещия договор ще бъдат включени цялостното завършване на стадиона, изграждане на трибуна "Бесика", хотелска част и реновиране на терените зад самия стадион.

От него в събота в 11 часа пък феновете на "Локомотив" (Пд) ще потеглят организирано за Коматево, където от 13 часа започва градското дерби с "Ботев". От полицията са категорични, че до базата на "канарчетата" няма да бъдат допускани привърженици на "черно-белите", които самосиндикално се придвижват извън основната група от 350 души.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ