Д-р Енчев направи голямо дарение на държавната МБАЛ „Пловдив“

Ортодоксалният орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан направи в сряда голямо дарение на държавната МБАЛ „Пловдив“ под формата на помощни средства за трудно подвижни хора, които са изключително необходими за всяка една болница. Столовете са произведени в Швейцария и са от висок клас и изключително удобни за болните.

Те ще бъдат предоставени на спешно-приемното отделение, където ще носят облекчение на пациентите и техните близки при транспортиране на болните. Дарението бе връчено от председателя на хуманитарната организация д-р Невен Енчев на директора на бившата Окръжна болница доц. д-р Георги Йорданов.

„Като мениджър на верига болници „Медлайн“ д-р Енчев отлично знае от какво най-много се нуждае едно лечебно заведение. А този жест показва, че когато в сърцето на един лекар Хипократовата клетва е жива, винаги е готов да помага на колеги. Надявам се да дойде отново със същия повод“, заяви доц. Йорданов.

„17 февруари е обявен за Ден на спонтанното добро – да го направиш, без да очакваш нещо насреща. А точно сега, когато хората по света са настръхнали, има огромна нужда от непосредствени жестове на доброта, която да се прави без повод“, коментира д-р Невен Енчев. Той допълни, че Орденът на Хоспиталиерите, който е приемник на фондация „Качество на живот“, винаги е дарявал надежда на болни и страдащи, подкрепял ги е в трудни мигове. Като хуманитарна организация Орденът е възникнал при първите кръстоносни походи, в момента е със статут на наблюдател в ООН, а в него членуват над 15 000 медици от цял свят.

Със съдействие на Ордена лекарите от верига болници „Медлайн“ от началото на тази седмица провеждат едномесечни безплатни консултации за пациенти с репродуктивни проблеми. „Увеличаването на раждаемостта и запазването на нацията е една от нашите основни цели“, декларира д-р Енчев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.