Сервитьор беглец изчезва с оборота, ужилил десетки

Сервитьор "ужили" елитен ресторант на луксозен хотел в Пампорово с почти 500 лв. оборот. 28-годишният Рангел Стоименов от Перник изчезнал ненадейно с парите посред нощ в понеделник. Във вторник сутринта негова колежка сервитьорка подала сигнал, че е изчезнал с оборотните пари. Оказало се, че е "сервитьорът беглец" е системен обирджия по същата схема.

Рангел се появил в петък в хотела и подал документи за работа. В събота и неделя бил на изпитателен срок, но собствениците на хотела харесали работата му и решили от понеделник да го назначат на трудов договор. Същата вечер Рангел работил ударно, тъй като имало много клиенти. Към 1 часа той заявил на колегите си, че отива да пие кафе в лоби бара. След като не се върнал един час, целият персонал започнал да го издирва, но от перничанина нямало и следа.

Търсили го из целия курортен комплекс и разпитвали по таксиметровите стоянки, но нито го открили, нито намерили някой да го е видял. Оказало се, че е задигнал 473 лв. оборот от вечерта. Срещу перничанина тече още едно разследване в Районна прокуратура-Смолян за идентичен случай в района. Коронният си номер разигравал десетки пъти в заведения из цялата страна и по морето, най-вече в Поморие. Срещу него има образувани десетки преписки в различни региони по същата схема, като при един от случаите е задигнал оборот от 2000 лв., казаха от прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони