Григор бие трудно, стига четвъртфинал в Делрей Бийч

Григор Димитров победи босненеца Дамир Джумхур 4:6, 6:4, 6:3 в мач, който опъна до крайност нервите на феновете му, и се класира за 1/4-финалите на турнира в Делрей Бийч, информира Спортал.

Следващия съперник на българина е французинът Адриан Манарино, който е осми поставен в схемата. Двамата не са се срещали досега. Григор е под №4 и е най-високо поставеният тенисист, който продължава участието си след отпадането на топфаворитите.

Двубоят с Джумхур започна отлично за Григор, който с лекота правеше каквото си поиска на корта и поведе набързо с 4:1 гейма. Тука обаче настъпи срив в концентрацията му и след куп грешки, той позволи босненецът да вземе сета с 6:4. Във втория Джумхур поведе с 3:1 и загубата вече придоби реални измерения. Димитров се мобилизира и успя да върне сета. Григор спечели подаването си след допуснати четири поредни пробива, а след това навакса изоставането, като проби Джумхур. Малко по-късно българинът затвори успешно подаването си за 5:4 и Джумхур трябваше да сервира за оставане в сета. Димитров обаче си осигури три сетбола и успя още от втория.

В третия началото също не беше за Григор, но и този път той успя да сломи ентусиазма на Джомхур и в крайна сметка взе победата по този инфарктен начин и чака следващия си мач.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт