Разкриват всяко второ престъпление в Шуменско

1 986 престъпления са регистрирани в Шуменско през миналата година, а 1 039 от тях вече са с известен извършител. Това е разкриваемост близо 53%. Резултатите на шуменските униформени ги нареждат на 9-то място в страната сред 28 области. Осемте дирекция преди шуменската обаче са по-ненатоварени. Това отбеляза главният секретар на МВР Георги Костов, който присъства на годишния отчет на полицаите в сряда късно следобяд. Усилията за работа са видими, общественото доверие е по-високо, в сравнение с други райони на страната, нямало нито един сигнал за корупция срещу местен служител, обяви още той.

През миналата година от престъпните прояви най-голям е делът на тези срещу собствеността – 980. От тях разкрити са 462.

Регистрираните са 23 престъпления с акцизни стоки, а през предходната са били 13. Иззети са близо 150 000 къса цигари, 59 кг. нарязан тютюн и 222 литра етилов алкохол.

Противодействие на битовата престъпност и на престъпленията, свързани с разпространението на наркотични са били приоритет за работа и това ще продължи. През месеците март и юни служители на РУ-Велики Преслав са иззели от дома на майка и син от село Троица над 17 кг. суха маса канабис. Те вече са осъдени.

През март 2015 бе разкрит и канал за антики, иззети са 20 статуии, плочи с гръцки надписи, множество монети и предмети с културно-историческа стойност. Един е задържан и привлечен като обвиняем.

Нелегален банкер, раздал над 44 000 лв. заеми, също е установен и вече осъден условно, след като върнал всички незаконно взети лихви.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони