Американският гигант ЕSPN за Трифон Иванов: Великият футболист, който си купи танк

 "Ще го запомним с неговия здрав външен вид и солидна игра", пише една от най-големите спортни медии в света - ESPN, за покойния Трифон Иванов.

Авторът на статията - специалистът Майкъл Йокин, разказва за най-великите лични моменти на великия играч. Той описва случката, когато Иванов си купил танк - директно от армията, без муниции, и как се наслаждавал на возилото в свободното си време. Американският журналист си спомня как през 1994 година, Туньо бил властта в сърцето на  българския отбор, без чиято помощ е нямало да достигнат полуфиналите на световното първенство. "Беше много забележим играч, заради странния си външен вид - грамаден, с дълга коса и голяма брада, затова и го нарекохме "Вълка", казва Йокин за "тройката".

Следва разказ за постиженията на Трифон Иванов с националния отбор.

Авторът описва неговите знаменити моменти на клубно ниво с "Рапид" (Виена), "Бетис". Припомня забавната случка преди мач между "Барселона" на Стоичков и Бетис на Трифон през 1991 г. Тогава двамата се обзалагат, че резултатът ще бъде 4-2 в полза на каталунците, а Туньо заявил че ще вкара два гола. Стоичков се изсмял и обещал да купи една бутилка уиски на Иванов и да му даде да кара новото му БМВ. Крайният резултат бил 4-2 за отбора на Камата, като двете попадения за Бетис вкарал Вълка. 

Йокин заключва, че американците помнят великана Туньо и лятото на 1994г. сякаш е завършило вчера: "Целият свят винаги ще помни скромното момче от "Етър". 

Коментари

Задължително поле