Пламен Марков: В ЦСКА има пари, но не вярвам във Висша лига

Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков е категоричен, че в клуба няма никакви финансови проблеми. В интервю за "Дарик" бившият футболист на "червените" коментира всички наболели теми около клуба.

"За първи път чувам, че няма пари в ЦСКА. Откакто аз съм в клуба, почти 8 месеца, няма никакви закъснения относно плащанията. Откакто Гриша Ганчев се занимава с ЦСКА, всички плащания се изплащат навреме. На последните заплатите някой ми сподели на шега, че са изненадани, тъй като преди не са получавали заплати в продължение на 9-10 месеца. Всичко до този момент е перфектно. Като се допълни и представянето на отбора до момента, мисля, че това подкрепя и усилията на ръководството", коментира шефът на "червените".

По повод вариантите за завръщане на "армейците" в "А" група Марков заяви: "Всеки ден излизат различни информации. Бих бил един от най-щастливите, ако това се окаже истина. Изключително важно е нашият клуб и отбор да бъде в професионалния футбол. Виждаме, че първенството без ЦСКА е изключително скучно. Виждате вече няма и "Литекс" и "Локомотив" (София). Бих се радвал, ако това, което е казал Атанас Караиванов в истина."

"Аз съм много любопитен по какви правила това ще стане. Наредбата не предвижда подобни възможности за създаването на Висша лига. Тази Висша лига не може да стане ей така, защото Изпълкомът взема такова решение. На този етап в наредбата на БФС такива възможности няма. Считам, че за тази цел ще бъде необходим един бъдещ конгрес, който да промени правилата."

"Всички знаят, че има процедура по несъстоятелност на стария клуб. На клуба, който участваше в професионалния футбол. Преди да знаем решението на съдията, ние в момента можем да водим един разговори с пожелателен характер. Много хора говорят за размера на дълговете, но едва ли това има значение, тъй като няма виден бизнесмен, който да върне похарчените пари."

Марков е категоричен, че евентуално отиване на клуба в Окръжна група, ще бъде равен на унищожение на ЦСКА.

"Колко хора ще подкрепят клуба, ако отиде в четвърта дивизия? Колко от настоящите играчи, ще продължат да играят. Чак на 5-ата година може клубът да се върне в А група. Кой от състезателите ще коства 5 години от кариерата си.? Не може да се играе футбол 60 години. Практически този вариант е пагубен."

"Аз съм за този вариант, с който ЦСКА ще продължи развитието си. Приели сме това наказание, поради слаб мениджмънт на предишните ръководители. Ако получим подкрепата от държавата и БФС и продължим да се изкачваме по този възходящ път. Мисля, че спортната общественост е подготвена за този вариант. Разбира се, ако това не е възможно, то тогава съм за сливане с друг клуб."

Коментари

Задължително поле