Роналдо като Нерон – изпепели Рим

Медии издигнаха арка от думи за Кристиано Роналдо като в чест на римски император след победата на „Реал“ (Мадрид) с 2:0 над „Рома“. „Той влезе във война с целия стадион „Олимпико“, не го спряха освиркванията и като Нерон опожари Рим!“, написа журналистът Марко Руис в испанския в. „Ас“.

Кристиано откри в 57-ата минута на първия 1/8-финал от Шампионска лига в Рим, а Хесе удвои в 86-ата.

Роналдо излезе бесен на терена след скандал на пресконференцията във вторник. Тогава асът напусна залата, засегнат от ред провокативни въпроси, включително защо не вкарва при гостувания. А в сряда вечерта при всеки досег на португалеца с топката публиката (55 612 зрители на „Олимпико“) започваше да го освирква и да скандира „Меси, Меси“. Особено след почивката Роналдо все подканяше съиграчите си да му помагат в атака, водеше отбора и логично наклони везните към “балета“.

Мегазвездата нямаше гол на чужд терен от 29 ноември при 2:0 с „Ейбар“.

„Феномена Роналдо“, дублира в. „Кориере дело спорт“ с едри букви за португалеца един от прякорите на бразилеца Роналдо.

Кристиано заби за 12-и път през сезона в Лигата и гони своя рекорд от 2014 г. - 17 гола. Мегазвездата има вече 40 попадения в елиминации на турнира, с което е №1 в историята. Трикратният носител на „Златната топка“ постигна актива за 56 мача, като никой няма повече срещи в тази фаза. Роналдо има общо 89 гола в турнира срещу 80 за Лео Меси.

Тони Кроос от „Реал“ даде 102 паса, като 96% бяха точни.

„Доволен съм и от играта, и от резултата“, отсече „белият“ Зинедин Зидан, дебютирал в Шампионската лига като треньор. „Футболистите се раздадоха максимално, можехме и да спечелим“, заяви италианският му колега Лучано Спалети, който има 41 двубоя в турнира.

„Не заслужавахме да загубим“, каза Миралем Пянич от „Рома“.

„Кристиано се намеси в решителния момент“, рече Серхио Рамос, капитанът на „Реал“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят