Цар и княз валидираха картичка Инициативата е на Румен Петков

Момиче почина в гимназия в Димитровград Трагичният инцидент е станал в час по физическо

Михаил Касабов – президент до конгрес

БАБХ изтегли от пазара над 250 кг пушена риба от Румъния, заразена с листерия

Веселин Марешки оправдан на първа инстанция за изнудване и заплахи Приятели на ищеца окупираха съда с плакати и викове "Мафия" и "Продажници"

Скандален италианец: Със сър Алекс уговорихме мач, дадох му „Ролекс“

Изоставиха бебе пред петричката болница

Енергийният министър инспектира нова инфраструктура за стъкларските заводи в Търговище

Експлозия в джамия в Афганистан уби най-малко 28 души и рани десетки

Димитър Радев: Решението за еврото е стратегическо, а не конюнктурно

Камери спряха грабежите в Слънчев бряг Над 300 покриват 80% от територията на най-големия курорт у нас

Япония премахна забраната за внос на българско пилешко

БНБ пуска нова банкнота от 50 лева с нови защитни елементи Влиза в обращение от 1 ноември тази година

ГДБОП чака правомощия за работа с бежанци

ГДБОП чака да получи правомощия за работа с бежанци. Това обяви в четвъртък във Велико Търново директорът на дирекцията главен комисар Ивайло Спиридонов.
“Към момента в нашите правомощия влиза борбата с трафик на хора с цел сексуална и трудова експлоатация, както и търговия с органи, но не и каналджийството”, обясни главен комисар Спиридонов.

От дирекцията са входирали искане до министъра на вътрешните работи, с което предлагат да бъде учредена нова структура в МВР, която да се занимава с миграционните проблеми. По всяка вероятност предложението ще влезе за гласуване в парламента съвсем скоро заедно с промените в Закона за МВР.

Според шефът на ГДБОП две са сериозните задачи пред Министерството на вътрешните работи през тази година. “Едната касае структурната реформа, която ще има пряко отражение върху всички звена във ведомството, а другата задача е свързана именно с указване на противодействие на миграционните процеси”, каза главен комисар Спиридонов.

Той прогнозира, че още в първите дни на пролетта значителен брой бежанци ще опитат да преминат границата на страната. По негови думи се очаква освен мъже, в миграционния поток да се включат жени и деца. В тази връзка служители от вътрешността на страната ще бъдат командировани на границата. Те ще бъдат насочени предимно на местата, където не е изградена ограда. Това налагало и полицаите да преминат и специално обучение.

“Една трета от всички лица, незаконно преминаващи през България, не са заловени на границата, а във вътрешността на страната”, посочи още директорът на ГДБОП.

Главен комисар Ивайло Спиридонов пристигна във Велико Търново заедно със старши комисар Благородна Макева, заместник-директор на ГД „Национална полиция”, за годишния отчет на Областната дирекция на МВР в старата столица.

Търновската полиция бе похвалена за високата разкриваемост на престъпленията, като областният център се нарежда на шесто място в страната по този показател.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.