Цветан Соколов пак бомбардира във волейбола

Цветан Соколов отново заблестя на терена, след като дълго време лекуваше травма и пропусна битките на националния ни отбор на Евро 2015 и олимпийската квалификация. Нападателят бе най-резултатен за клубния си тим „Халкбанк” (Анкара), разгромил гостите от италианския „Модена” с 3:0 (20, 21, 13) в 1/8-финалите на Шампионската лига по волейбол. Пред близо 4000 зрители в зала „Башкент” българинът отбеляза 17 точки, а еврошампионът с Франция Кевин Льо Ру добави 13. Така „Халкбанк” се нуждае от 2 гейма при гостуването на „Модена” на 3 март, за да продължи в престижната надпревара.

Италианският „Тренто” пък измъкна труден, но важен успех над белгийския „Асе-Леник” - 3:2. Треньорът Радостин Стойчев даде почивка на двама от основните играчи - Митар Джурич и Филипо Ланца. Националният разпределител Георги Братоев влизаше като резерва, но не успя да запише точка.

Същевременно „Марек” попадна в една група с „Арда” и „Монтана” във финалите за Купата на България при мъжете. Преди ден тимът от Дупница се наложи трудно над домакините от „Тетевен Волей” - 3:2. „Левски” пък бе изхвърлен от „Монтана” - 1:3, като само за 10 дни това бе второ поражение за „сините” от този тим.

В другата група жребият определи за съперници „Миньор” (Перник), „Добруджа 07” (Добрич) и „Нефтохимик” (Бургас).

Срещите от финалната шестица ще се играят в края на април, като градът домакин все още не е определен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт