Как се храни Брад Пит

Състоянието на Стефан Данаилов остава критично

Камарата на представителите в САЩ осъди изтеглянето на американските войски от Сирия

Балъков потушил скандал на полувремето

Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британска телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Борисов спира още една голяма обществена поръчка – за ремонта на Зимния дворец

Премиерът Бойко Борисов спира още една голяма обществената поръчка – тази за ремонта на Зимния дворец в София на стойност 35 млн. лева.

„Утре съм разпоредил и на спортния министър по същия начин да спрем обществената поръчка за Зимния дворец, тъй като и там в моята проверка излизат неща, които нека да ги наречем – няма извършено престъпление, но може да се направи по-добре”, обясни Борисов в Брюксел, цитиран от БНТ.

Той обясни, че прави всичко това в услуга на обществото и за да покаже, че има политическа воля. Изтъкна, че взел решенията за спирането на поръчките сам, без каквато и да била външна намеса.

Попитан защо сега се спират толкова поръчки, министър-председателят отговори, че до момента е спрял десетки обществени поръчки и даде за пример тази за строежа на метрото още по времето, докато беше кмет на столицата.

„Не виждам защо в един момент ме питате за дадена поръчка, а после ме питате, ако съм я спрял – с какво право съм я спрял. Нека да го наречем политическа воля. Те са законосъобразни и проведени и съответно законосъобразно спрени”, заяви Борисов.

Справка в Агенцията за обществени поръчки показва, че друг търг за обновяване на спортния дворец вече е бил прекратяван през 2014 година с мотива за завишена стойност.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.