Борисов спира още една голяма обществена поръчка – за ремонта на Зимния дворец

Премиерът Бойко Борисов спира още една голяма обществената поръчка – тази за ремонта на Зимния дворец в София на стойност 35 млн. лева.

„Утре съм разпоредил и на спортния министър по същия начин да спрем обществената поръчка за Зимния дворец, тъй като и там в моята проверка излизат неща, които нека да ги наречем – няма извършено престъпление, но може да се направи по-добре”, обясни Борисов в Брюксел, цитиран от БНТ.

Той обясни, че прави всичко това в услуга на обществото и за да покаже, че има политическа воля. Изтъкна, че взел решенията за спирането на поръчките сам, без каквато и да била външна намеса.

Попитан защо сега се спират толкова поръчки, министър-председателят отговори, че до момента е спрял десетки обществени поръчки и даде за пример тази за строежа на метрото още по времето, докато беше кмет на столицата.

„Не виждам защо в един момент ме питате за дадена поръчка, а после ме питате, ако съм я спрял – с какво право съм я спрял. Нека да го наречем политическа воля. Те са законосъобразни и проведени и съответно законосъобразно спрени”, заяви Борисов.

Справка в Агенцията за обществени поръчки показва, че друг търг за обновяване на спортния дворец вече е бил прекратяван през 2014 година с мотива за завишена стойност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика