Шофьор се стресна от катастрофа и падна в дере по пътя Русе - Бяла

53-годишен шофьор се стресна от катастрофа и падна с лекия си автомобил "Форд" в дере по пътя Русе -Бяла, на на разклона за село Пиргово. Сигнал за произшествията е подаден в 10,15 ч. на тел. 112, съобщиха от полицията.

По неизяснени засега причини 23-годишна жена се отклонила с лекия си автомобил "БМВ и излязла от платното, след което се преобърнала в канавката. След нея се движел шофьорът на форда. Вероятно той се стреснал от катастрофата и завъртял волана вляво, като паднал в близкото дере. Той и 76-годишната му спътничка са откарани в МБАЛ - Русе без сериозни наранявания.

Автопроизшествията се изясняват от пътна полиция. Движението в участъка не е спряно.

Пътят Русе - Бяла е коварен, с много завои и разлики във височините, обясниха пътни полицаи. В критичния участък непрекъснато стават катастрофи, тъй като трафикът е интензивен. По трасето средноденонощно се движат около 2200 ТИР-а и 7400 автомобила. Изграждането на магистрала трябва да стане до 2020 г. Агенция "Пътна инфраструктура" отдели 4 млн.лв. за проектиране.

Областният управител на Русе Стефко Бурджиев вече разпореди на междуведомствена работна група да проучи кои крайпътни дървета да се премахнат като предпоставка за пътнотранспортни произшествия. Мярката се налага заради десетките загинали и ранени хора при удар в дърво. Те ще се заменят с ниска растителност.

За да се ограничат инцидентите, беше изградено кръгово кръстовище преди моста над река Янтра край Бяла. Съоръжението е с преградни, предпазни мантинели и 4 ленти за двупосочно движение. Платното е удвоено и в участъка до гара Бяла. После трафикът пак се стеснява с по една лента. Така е и по пътя за Велико Търново, който трябва да се разшири край опасното Т-образно кръстовище. При катастрофите возила падат на близката жп линия.

Коментари

Задължително поле