Политици, кметове и депутати от ДПС в черен списък на Турция?

136 български граждани са в неофициален черен списък на Турция, като сред първите 30 са Ахмед Доган, Делян Пеевски, тримата съпредседатели Мустафа Карадайъ, Четин Казак и Рушен Риза, бивши министри, популярни настоящи общински кметове и ключови депутати на ДПС. Това съобщава сайтът 24rodopi.com, като се позовава на „ръководството на авторитетна изселническа организация“.

Информацията била потвърдена пред информационната агенция и от бивш висш държавен служител.

Информацията гласи, че към днешна дата от списъка е отпаднал само един ексдепутат, който декларирал, че ще се включи в новата партия ДОСТ. Учредителното събрание на новата формация ще се проведе в близките дни.

Седмица преди да бъде съобщено, че на Ахмед Доган и Делян Пеевски им е наложена забрана да влизат в Турция, гранични служители на „Капъ куле" подложили на психоатака важен функционер на ДПС, пише още сайтът.

Председател на общински съвет, като не се съобщава за кого става въпрос, пътувал за Република Турция. Безпроблемно минал проверката на ГКПП „Капитан Андреево", но при паспортната обработка на турския граничен пункт последвали действия, които по-късно са определени от общинаря като психоатака.

Турският полицай казал „Ихбар вар", т. е. че има сигнал срещу пътуващия председател на общински съвет. Повече от час продължила „проверката", която не установила нередности и общинарят продължил напред.

Преживелият стресовата ситуация функционер на ДПС отказва коментар и настоява да не бъде разкрит, за да не създава допълнителни притеснения на роднините си в Турция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика