Първият у нас автобус от екоклас "Евро 6" вече вози пловдивчани

Първият в България автобус от най-високия клас на екологичност "Евро 6" от днес вече вози пловдивчани по линия с номер 99 на масовия градски транспорт.

Превозното средство е произведено през 2016 г. и е изцяло нископодово, оборудвано с климатична инсталация и с платформа за хора с увреждания и майки с детски колички. При шофьора се намира монитор, чрез който той наблюдава двете камери, монтирани в салона.

"Този нов автобус ще промени качеството и облика на услугата, която ние трябва да предоставим на пловдивчани. Идеята ни е да покажем и на другите областни градове, че тук са най-новите и екологични автобуси и по този начин пловдивичани и гостите на града да се чувстват, че използват транспорт, който заслужава една бъдеща Европейска столица на културата", коментира Димитър Чолаков, собственик на фирма "Автотранс 2000 - Чолаков".

През последните две години частният превозвач е закупил 50 чисто нови автобуси за нуждите на градския транспорт в Пловдив.

"Планът ни е до 2017 г. да закупим още нови автобуси, с които да подобрим транспортната услуга за пловдивчани", допълни Димитър Чолаков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони