Шефът на СДВР: Убийството на Георги в Борисовата градина вероятно е след случаен инцидент

Убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина миналото лято вероятно е станало след случаен инцидент и това е основната версия, по която работи МВР, обяснява пред БНР директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов. Той добавя, че полицията не изключва възможността момчето, заснето от камерите да бяга минути след убийството, вече да не е в България.

„Съвсем възможен вариант е. Така биха постъпили по-голяма част от родителите. Към момента ежедневно проверяваме значителен брой сигнали, които в следствие на тази инициатива започват да идват. Виждате, че случаят периодично се пуска и по медиите, това активира получаването на сигнали, казва още Маринов.

Той дава информация и за разстрелите на собственика на модна къща „Агресия“ Александър Антов и на Веселин Стоименов - Весо Дебелия:

"Работи се и по тези два случая активно. Събират се доказателства. Има документирани и нови моменти, нови доказателства по случаите, но те също са във фаза на досъдебно производство. Имаме информация, проверяваме, сверяваме я, правим анализ на различни дейности на жертвите преди убийствата. Работи се както по версии, свързани с бизнеса, с икономически взаимоотношения, търговски, така и за лични мотиви", разяснява Маринов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право