Прекратиха "Отело" заради пукната глава, oркестрантите искат защитна мрежа

Нелеп инцидент прекрати в четвъртък вечерта оперното представление "Отело" на основната сцена в Драматичния театър "Стоян Бъчваров" във Варна.

Минута преди финала на драматичното трето действие, припадайки, Отело бутнал без да иска масичка, върху която била поставена масивна шахматна фигура от доставения от Франция декор. Тя полетяла в оркестрината и се стоварила върху главата на фаготистка. Колегите й чули вик, но изкарали последните акорди, преди да видят обляната в кръв жена.Потресен, италианският диригент Стефано Сегедони прекратил постановката, въпреки че оставало само късото последно четвърто действие.

Докато пристигне линейка, лекар сред зрителите прегледал ранената на място и установил, че главата й е пукната. Устата й също била наранена.

"Фигурата беше доста тежка. Добре че падна откъм гладкия си край, в другия имаше остър железен кръст", разказаха пред "Труд" потресени оркестранти.

Те бяха категорични, че инцидентът не е първи, въпреки че до момента толкова тежки предмети не били падали в оркестрината. Тя да се обезопаси с мрежа от корабни въжета, както е в много европейски театри, ще настояват музикантите. Пострадалата е получила необходимата медицинска помощ и се лекува у дома, а за инцидента са уведомени веднага техническите служби, инспекцията по труда и полицията, обясниха вчера от пресслужбата на Театрално-музикантския продуцентски център във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини