Автобусни шофьори в отпуск заради блокадите на границата с Гърция

20-25 шофьори на автобуси от фирма "Юнион Ивкони" в Дупница са вече в принудителен отпуск заради тотално блокираните от протестиращи фермери и наши превозвачи ГКПП на границата с Гърция, каза за "Труд" шефът на дружеството и шеф на дупнишкия минипарламент Ивайло Константинов /ГЕРБ/.

Дружеството изпълнявало три редовни ежедневни линии до Солун и Атина. От вторник реално рейсовете не могат да стигат до крайната дестинация. Имало случаи, когато пътуващи слизат и минават пеша, организирайки си по някакъв начин да продължат към Гърция.

"Имаме 5-6 автобуса, които са по Гърция, не можем да ги приберем и са там. Преценихме, че водачите не са виновни с нищо да търпят лишенията, студа и притесненията заради тези блокади. Затова ги пуснахме в отпуск. Тези дни, за които не можем да кажем докога ще продължи тази тежка ситуация с блокираните ГКПП, няма да са за сметка на броя дни служебен годишен отпуск за тях, нито ще повлияят на възнаградението и запалатата им", обяви Константинов.

И водачи на ТИР-ве с дърва за износ за Гърция, добити в Кюстендилско, се прибрали вкъщи, след като комионите не могат да минат вече цяла седмица до крайния получател на суровината, каза шефът на сдружението на фирмите, добиващи и търгуващи с дървесина в Югозапада, инж.Андрей Миленков вчера. Загубите, които търпи дърводобивинят бранш в Югозапада заради "гръцката мъка" са големи, обяви той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони