Планина от изоставени коли бе намерена в стара мина

Истинска планина от изоставени автомобили от 70-те години бе открита във вече неизползвана мина, намираща се в уелския град Кардиган, информира "Дейли мейл". Около 100 коли са ръждясвали и са се разпадали години наред в пещерата над мината. На шокиращата находка се натъква група изследователи, които решили да направят опасно пътуване в мрака под земята.

Компютърният специалист Грегъри Риволе прекарва 4 часа в изучаване на необичайната последна спирка на автомобилите, намерени на над 60 метра под земята.

"Беше наистина много опасно, защото мината беше нестабилна, а над главите ни постоянно падаха плочи от мината. Беше напълно тъмно, влажно, хлъзгаво и изключително опасно. Моята теория е, че колите просто са излитали от пътя и са катастрофирали там долу. Пътната настилка е много опасна в тази част, особено когато е хлъзгава. Вероятно е било твърдо скъпо да бъдат изтегляни колите, след което да бъдат превозвани до близкия град", разказва Риволе.

Според Грегъри Риволе мината е била открита през 1836 и окончателно затворена през 1960. След това тя не е била използвана никога повече. Все още обаче няма официално обяснение от местните власти, защо и как колите са попаднали там.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл