Ученици помагат на блъсната от пиян шофьор абитуриентка

Учениците от Гимназията с преподаване на чужди езици „Петър Богдан” в Монтана започнаха благотворителна кампания в помощ на тежко пострадала от удар на автомобил 18 годишна Елина Георгиева.

На 18 февруари в полунощ пиян с „Ауди” помете Елина и приятеля й Милен, който я изпращал до вкъщи. Мощният автомобил излетял от пътя и счупил таза и крака на момичето, момчето е с фрактура на глезена и скъсани коленни връзки. Двамата са в болница. Полицаите измерили 1,9 промила алкохол на автоджигита. „Колата хвърли Елина в близкия канал, помолих шофьора за помощ, да я извадя и да не се удави, но той се смееше. Слязох във водата сам!”, сподели пред репортери Милен.

За да се възстанови Елина, са необходими множество операции, казаха лекари. Семейството на момичето обаче няма възможност да плати медицинските интервенции. Затова нейните съученици организират благотворителен концерт на 29 февруари от 19 часа в Младежкия дом на Монтана.

Цената на билета е 2 лева, но всеки може да остави колкото иска. „И учителите започнахме кампания за подпомагане на Елина. Надяваме се да се възстанови за абитуриентския си бал, който чакаше с толкова радост. Който има желание да помогне, може да се обади в училището!”, заяви директорката на ГПЧЕ „Петър Богдан” Пенка Ненкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони