Дупнишки първенци се съдят за лафа „селски първенец“

Дупнишкият съд заседава за пореден път в петък по делото от 3 години за обидното „селски първенец“ като страни в процеса са бившият кмет на общината д-р Първан Дангов /БСП/ и сегашният шеф на минипарламента Ивайло Константинов /ГЕРБ/. На пресконференция през 2013 год. Дангов, тогава общински съветник, нарекъл Константинов, който и тогава бил начело на общинския съвет, „селски първенец, егоцентрик и човек с дълбоки комплекси“. Константинов, който е и президент на превозваческото дружество „Юнион Ивкони“ и бос на волейболния „Марек Ивкони“, се засегнал и обидил сериозно и внесъл иск за 50 хиляди лева обезщетение.

На първа съдебна инстанция м.г. Дангов е оправдан, в окръжния съд в кюстендил обаче постановили делото да се върне в райониня съд в Дупница заради процесуални пропуски. „Константинов живее в с.Самораново – ако живееше в Дупница, щях да го нарека „градски първенец“. Нищо обидно няма в този израз. Що се отнася до „егоцентрик“, то и аз се усещам на моменти такъв, но го туширам това си качество“, поясни в съдебната зала Дангов. „След като думи като „селски първенец“, „комплексар“ и „егоцентрик“ възхваляват личността , във всичките си изяви оттук нататък ще наричам „селски първенец“ и шефа на районния съд, пък да видим“, коментира защитникът на Константинов Милен Попов.

Следващото заседание е насрочено за 27 март т.г. Двамата местни първенци не дават знак, че ще се помирят и ще се съдят докрай, коментират дупничани.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.