Дупнишки първенци се съдят за лафа "селски първенец"

Дупнишкият съд заседава за пореден път в петък по делото от 3 години за обидното "селски първенец" като страни в процеса са бившият кмет на общината д-р Първан Дангов /БСП/ и сегашният шеф на минипарламента Ивайло Константинов /ГЕРБ/. На пресконференция през 2013 год. Дангов, тогава общински съветник, нарекъл Константинов, който и тогава бил начело на общинския съвет, "селски първенец, егоцентрик и човек с дълбоки комплекси". Константинов, който е и президент на превозваческото дружество "Юнион Ивкони" и бос на волейболния "Марек Ивкони", се засегнал и обидил сериозно и внесъл иск за 50 хиляди лева обезщетение.

На първа съдебна инстанция м.г. Дангов е оправдан, в окръжния съд в кюстендил обаче постановили делото да се върне в райониня съд в Дупница заради процесуални пропуски. "Константинов живее в с.Самораново - ако живееше в Дупница, щях да го нарека "градски първенец". Нищо обидно няма в този израз. Що се отнася до "егоцентрик", то и аз се усещам на моменти такъв, но го туширам това си качество", поясни в съдебната зала Дангов. "След като думи като "селски първенец", "комплексар" и "егоцентрик" възхваляват личността , във всичките си изяви оттук нататък ще наричам "селски първенец" и шефа на районния съд, пък да видим", коментира защитникът на Константинов Милен Попов.

Следващото заседание е насрочено за 27 март т.г. Двамата местни първенци не дават знак, че ще се помирят и ще се съдят докрай, коментират дупничани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони