Полицаи спипаха еднорък обирджия на бижутерия

Полицаи от град Нови пазар, Шуменско, задържаха апаш с една ръка и с 87 криминалистични регистрации да предлага евтини сребърни пръстени на минувачи. Ловкият инвалид Мехмед М./25г./ от Варна гастролирал по централната улица на близкото градче заедно с приятеля си Румен М./40г./ от варненското село Каменар. Двамата зарибявали със сребърните бижута минувачите в петък следобяд. За уличната търговия били уведомени криминалисти от полицейското управление и те бързо издирили странната двойка.

Засекли ги в момент, когато предлагат пръстен на мъж и ги отвели в полицията. Там при справки лъснало богатото досие на Мехмед, а Румен бил по-скромен с една кражба и шофиране с алкохол. Джобовете на двамата били пълни със сребро и те не могли да дадат логично обяснение за произхода му. Друга група от криминалисти веднага тръгнала на обход по местни магазини за бижута и се установило, че "гостите" са успяли да продадат 3 кг. накити за 900 лв. на новопазарски търговец.

Установено било, че на 18 февруари в съседна Варна е разбит магазин за сребърна бижутерия на ул."Сава Доброплодни", като били взломени две входни врати. Неизвестни отмъкнали 500 сребърни пръстена на стойност около 12 000 лв. Най-вероятно задържаните Румен и Мехмед са съпричастни към този обир и те са предадени на криминалисти от Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони