Разбиха незеконна фабрика за цигари край Луковит

При съвместна акция на ГДБОП, ОДМВР – Ловеч и Агенция “Митници“ под ръководството на прокуратурата е разбита незаконна фабрика за цигари край Луковит, съобшиха от МВР.

Операцията е проведена на 19 февруари в Луковит. Намерени са около 13 тона тютюн.

В акцията са участвали служители на ГДБОП, ОДМВР – Ловеч и Агенция “Митници“ и е проведена под ръководството на Специализираната прокуратура. Открити са складова база, производствени помещения, кутии с цигари, подготвени за пласиране в търговската мрежа, машини за производство, филтри и други.

Установена е организирана престъпна група, чиито босове са в чужбина. Продукцията била пласирана както за нашия пазар, така и за чужбина. Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов заяви, че бюджетът на страната ни е претърпял минимални щети.

Прокуратурата и МВР проявяват нулева толерантност и търпимост към контрабандата във всичките й форми, заяви заместник главният прокурор Борислав Сарафов. Той уточни, че за износа на продукцията са уведомени партньорските служби. По думите му от наличния тютюн в тази база са щели да се произведат цигари за 3 милиона лева, като бюджетът щял да бъде ощетен от акциз на 2,5 милиона лева.

При операцията има задържани с полицейска мярка за 24 часа.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право