Психолози: Агресията в училищата е станала по-жестока и по-крайна

Агресията в училищата е станала по-жестока и по-крайна. Това заявиха психолози пред Нова телевизия, по повод зачестилите случаи на побои в школата.
"Училището като институция отдавна не се свързва с възпитанието, а само с образованието. Агресията е станала по-жестока и по-крайна", каза психологът Росен Йорданов пред Нова телевизия по повод зачестилите случаи на насилие в училище.
"Дилъри, сутеньори и педофили се готвят специално за контакта си с тези деца", посочи психологът Ани Владимирова.

На 6 януари в Севлиево родител нападна и нанесе удари по лицето и тялото на учителката Емилия Калоянова. Конфликтът между двете жени възникна заради недоволството на майката от грижите за детето й в училище.

Два дни по-късно майка нападна учител в училище в Малко Търново. 29-годишната жена нахлула по време на час в класната стая на 4-ти клас, започнала да обижда учителката, заплюла я и опитала физически да се саморазправи с нея.

На 21 януари баща на деветокласник от 17 СОУ „Дамян Груев” в София нахлу в училището и удари шамар на момиче. От МВР съобщиха, че причината за агресията са оплакванията на сина му от системен тормозен от по-големи ученици.

В Бургас трима деветокласници нападнаха 15-годишния Мирослав в междучасието в Механотехникума в града. Всичко започва след като тримата биячи решават, че момчето ги гледа лошо.

На 16 февруари баща удари със стол ученик, а друг с юмрук в лицето в училището по изкуства "Любомир Пипков" в Плевен. 10 минути преди наглуването на родителя, синът му Цветан си разменя обиди с негов съученик.

Коментари

Задължително поле