Каракачанов: Връщането на казармата е неизбежно

Правилна крачка е пращането на армията на границата, следващата крачка е връщането на наборната служа, което е неизбежно. Това заяви зам.-председателят на парламента Красимир Каракачанов пред "Флагман".

Във вторник в пармалента Каракачанов, който е и съпредседател на Патриотичния фронт, заяви: „От сега ви казвам, че ще стигнем и до следващата крачка – до връщане на наборната служба, тъй като и това е неизбежно.” Според него християнската цивилизация е във война.

„Кога ще се случи - не знам. Аз готвя законодателни промени в тази посока – както в Закона за резерва, така и в Закона за отбраната и въоръжените сили”, обясни зам.-председателят на Народното събрание.

„Неизбежно е, защото хората са необучени. Ти не можеш да събереш резерв от хора, които не са минали през някакво военно обучение. Ако тръгнеш да събираш резерва или запаса сега, ще влязат едни хора, които нямат никаква военна подготовка и ти трябва да ги хвърлиш като пушечно месо, което е престъпление”, каза Каракачанов.

Според него, обучението на един войник нормално трае четири месеца. Това била нормалната практика в сериозните армии. „Шест месеца е предостатъчно за казармата. Ако има воля, тя може да се върне още следващата или по-следващата година”, заяви политикът.

Коментари

Задължително поле