Лекар прави къщи и църкви от слама

След смените си в родилното отделение на смолянската болница доктор Антон Лалов прави макети на къщи и църкви от слама. В болницата той работи от 25 години и е изродил 2999 бебета досега, съобщава bTV.

„Много от пациентките ми целуват ръка. И ми става много неудобно. Защото не се чувствам някакъв светец, за да ми целуват ръка. Но те така го чувстват, така го правят. Друго, което много ме радва – вече имам родилки, които раждат при мен, а са родени при мен. Страхотно е, но за мен не е много добре, защото значи, че остарявам“, разказва Лалов,

Когато му остава свободно време след работа се отдава на хобито си, което е започнал още от дете. Прави макетите от обикновена необработена слама, лепило и картонени кутии. Изработването на един макет му отнема 2 месеца. Не помни колко макета е изработил през годините и не ги съхранява, а ги подарява.

„Изпитвам някаква тръпка, носталгия да ги видя пак. Не ми е мило, когато ги давам. Подарявам ги и то на хора, които знам, че ще се грижат за тях“, споделя лекарят.

Прави макети на български храмове и къщи. Един от любимите си макети е подарил на един от най-старите храмове в Смолян.

„Храм „Свети Дух” – едно място, което обичам и в което се чувствам много спокоен. Преди две години тук бяха на службата на Великден. Макетът беше на същото това място, светеше и трябва да ви кажа, че нямаше човек, който да не ми каже по една добра дума“, гордее се акушер-гинекологът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл