Решават екстрадицията на трафикант на проститутки в Русе

Окръжният съд в Русе ще реши в понеделник дали да екстрадира трафикант на проститутки по искане на Франция. Великотърновският апелативен съд /ВТАС/ вече потвърди ареста на Кирил Ф./36 г./, докато приключи производството по предаването му. Той е задържан с европейска заповед за арест заради участие в организирана престъпна група и трафик на хора.

Миналия петък Кирил Ф. потвърди, че е съгласен да го предадат на френските власти след дадените гаранции при осъдителна присъда да я излежи в България. "Знам, че съм виновен, но не знам нищо по делото и не съм отвлякъл никого от България", заяви арестантът в съдебната зала.

Той е заловен след международна полицейска операция за трафик на бели робини в Русе, София, Силистра и Монтана, в която са участвали и съдебни полицаи от Марсилия. В акцията и на френска територия са задържани съучастничките му Г.Р. /33 г./ и Д.М. /22 г./. При обиски в България са иззети документи за парични преводи, хардуер от компютърна конфигурация, мобилни апарати, златни накити. Разпитани са 15 пострадали и свидетели на престъпната дейност.

Трафикантите на бели робини от България за Западна Европа, предимно във Марсилия, били следени от миналото лято. Освен Кирил и съучастничките му, били разкрити 7 техни жертви. Разследващите засекли, че на името на Кирил Ф. и негови съучастници били преведени над 200 000 евро от престъпния бизнес. Г.Р. и Д.М. събирали парите и правели банковите трансфери.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право