Руски сайт печели на гърба на болно българче

Шефът на КЗП: Не винаги офертите за почивки са толкова действителни и красиви, колкото изглеждат, нужна е проверка

Отбелязваме деня на Света Злата Мъгленска

Чистка и по-високи заплати в школите

Очаква ни лятно време през почивните дни До края на октомври температурите ще са по-високи от обичайните, каза синоптикът Анастасия Стойчева

Прощаваме се с Милчо Левиев

Полицията в Бразилия уби трима престъпници след зрелищен обир на летище

Трус от 5,7 по Рихтер разлюля Аляска

Слънчево и топло време днес

Четвърта вечер на безредици в Каталуния, за днес е насрочена обща стачка (ВИДЕО)

САЩ налагат мита на европейски стоки за 7,5 милиарда долара

Страните от ЕС не успяха да се договорят за начало на преговори със Скопие и Тирана

Какви територии искаше Гърция от България през 1946 г. На Парижката мирна конференция съседите ни претендираха за наша територия с площ от 10 000 кв. км с население над 400 000 души

Дневен хороскоп на Алена за петък, 18.10.2019

Футболните фенове приеха кодекс на ултрасите

В Пловдив се състоя историческа среща между представители на всички по-големи футболни агитки у нас. Въпреки различните си клубни пристрастия, феновете решиха да приемат общ Кодекс с правила в „ултра отношенията“, съобщава bTV. Целта е да се избегне фатален край, както и да се върнат нормалните привърженици на футбола по стадионите.

Ето и точките на „Кодекса“:

1. Забранява се използването на всякакъв вид „оръжия“ и „помощни“ предмети при сблъсъци с други привърженици (ножове, палки, боксове, бухалки, тръби и д.р.).

2. Забраняват се нападенията от типа „много срещу един“. В бой с други привърженици се влиза при приблизително равни бройки.

3. Нокаутиран противник или такъв, изпаднал в състояние на неспособност да се защитава, не се удря. Боят се прекратява.

4. Не се атакуват жени, деца и обикновени фенове.

5. Не се търси конфронтация с противник на работното му място или пред семейството му. Забранява се и причакването пред домовете.

6. Забранява се конфронтацията с други привърженици, участващи в чествания на национални празници, национални герои, мачове на националния отбор и други подобни.

7. Забранява се отнемането от противник на лични вещи, които не са свързани с клуба или групата му. Това представлява кражба.

8. Забранява се подаването на жалби и доноси в полицията срещу други фенове, които не са нарушили описаните тук правила.

9. При случай на неспазване на някое правило от привърженик на даден клуб, то той трябва да понесе „наказание” от своите ръководни фактори.

10. Спиране на пропагандирането на използване на „оръжия“ по артикули, стикери, графити, транспаранти, хореографии и т.н.

11. Пропагандиране на „чистия“ бой чрез артикули, стикери, графити, транспаранти, хореографии и т.н. (напр. Артикул – „Мъжете се бият с ръце, страхливците – с оръжия”)

12. Не се унищожават графити на съперника, намиращи се на територията на стадиона му.

Всички точки ще се следят изкъсо от отговорните фактори и няма да се толерират хората, които не ги спазват!

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.