17-годишна ученичка издъхна след купон

17-годишна девойка издъхна след купон в благоевградското село Церово. Трагедията е станала в неделя по обяд, докато Кадифка Топалска пиела кафе със своя приятел. Двамата седнали да се почерпят в заведението в центъра на населеното място. Изведнъж момичето пребледняло и се свлякло на земята. Клиенти от съседните маси се притекли на помощ и се опитали да я свестят. Установили, че девойката си е глътнала езика и веднага го извадили. След това приятелят й я качил на личната си кола и тръгнал към болницата в Благоевград. Край квартал Струмско ги пресрещнала извиканата линейка и медицински екип поел пациентката.

За съжаление, Кадифка е приета в Спешно-приемно отделение без изнени показатели. Лекарите само констатирали смъртта на момичето.

"Само утопсията ще покаже причината за внезапната смърт на пациентката. Според разказ на родителите в събота вечерта тя е била на купон в селото, където е възможно да е употребила алкохол. Но пак повтарям, че към момента не може да се коментира причина за фаталния изход", заяви директорът на МБАЛ-Благоевград д-р Огнян Митев.

Новината за смъртта на отличничката в Езиковата гимназия в областния център обиколи мълниеносно жителите на село Церово. Трагедията потресе и млади, и стари, които не вярват, че Кадифка е починала от алкохолно натравяне. "Тя изобщо не пиеше алхокол, не е възможно да се е натровила, още повече, че тази сутрин беше на кафе и изглеждаше съвсем добре", недоумяваха хората в благоевградското село.

Съученици и приятели на Кадифка също отхвърлиха категорично вероятността да е издъхнала от интоксикация. Те признаха, че снощи са празнували рожден ден в местното заведение, но момичето не е пило.

"Снощи в кафенето имаше голяма компания, която празнуваше рожден ден. Имаше и алкохол, но не мога да кажа дали Кадифка е пила", заяви собственикът на заведението Боби Топалски. Той допълни, че честа практика е клиентите сами да си внасят алкохол отвън, но не бе категоричен дали копанията на девойката е употребила пиене, внесено отвън.

Кметът Лефтер Едипов също отхвърли вероятността момичето да се натровило. "Обадиха ми се, че на Кадифка й прилошало и веднага тръгнах към болницата. Нищо друго не знам. Момичето е от добро семейство. Има по-голяма сестра, а родителите й от години си изкарват прехраната в Испания. Баща и в момента е в чужбина, а майката си е тук", заяви Едипов.

Полицията започна разследване по случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини