Демонтираха два асфалтови центъра при Бобошево

Двата мобилни асфалтови центъра при Бобошево, които произвеждаха по 240 т смес на час, полагана по ЛОТ-2 на автомагистрала Струма между Дупница и Благоевград, са демонтирани след завършването на 37,5-кимометровия участък на аутобана, пуснат през октомври м.г., съобщиха пътни специалисти.

Единият от центровете е с напълно ново оборудване за около 2,5-3 мил. лева, казаха експерти. Другият е по-стар като технология, но е с добри производствени показатели. Демонтирането отнело 3-4 месеца. Сега инсталациите от Бобошево се пренасочват към ЛОТ-3 на "Струма" между Благоевград и Кресна. Ситуирането и монтажът им на новото място ще тонеме също 3-4 месеца.

Междувременно общинската асфалтова база край кюстендилското с.Николичевци е спряна, не е получила акредитация. Ваденият там асфалт бил от най-евтините, по 130 лева за тон /без ДДС/. Не е пускана още тази пролет и базата за асфалт в близкото с.Коняво, собственост на "Гранит" ЕООД.. При това положение асфалт за ремонта на улиците в Кюстендил т.г. ще се кара "отвън", коментираха експерти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони