200 българи тропат хоро пред Шакира и Брайън Адамс

България е сред 15-те нации, избрани сред 155 страни да представят фолклорните си танци на Световен фестивал на културата в Делхи. 200 танцьори - професионални и непрофесионални ентусиасти, ще играят хоро пред огромна 3,5-милионна аудитория на сцена с размерите на 6 футболни игрища.

Хореограф е Лорета Димитрова от „Лира Денс“ студио. Професионалистите ще изпълнят хореографията „Копчетата“, а всички заедно ще изиграят по-простото Дунавско хоро. „От няколко месеца работим по хореографията“, разказва Теодора Милкова, инструктор по йога и координатор на проекта. Всички участници в хорото пътуват на собствени разноски, те са поели ангажимент да си набавят - купят, заемат или наемат, народни носии.

Лорета Димитрова подготви българското представяне на предишното издание на Световния фестивал на културата през 2011 г. Тогава на олимпийския стадион в Берлин се изви българско хоро от близо 2000 души, а Елица Тодорова направи разтърсващо шоу пред публика от 150 страни.

Фестивалът е с участието на световни лидери и духовни водачи. Сред знаменитостите, които ще се включат в него, са Шакира и Брайън Адамс. Той се организира от фондация „Изкуството да живееш“, започва на 11 март и приключва на 13-и.

През трите дни ще има по 30 минути масова медитация за световен мир. Близо 4 млн., събрани на едно и също място, ще изпращат мислено позитивно послание за единство по целия свят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл