Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Плащаме сметките със селфи

Компанията за издаване на кредитни и дебитни карти MasterCard ще въведе услугата за извършване на разплащане посредством лицево разпознаване „selfie pay” във Великобритания, предаде Financial Times.

Притежателите на дебитни карти на компанията във Великобритания ще могат да сканират пръстовите си отпечатъци или да си правят селфита, за да верифицират самоличността си, като по този начин те ще са способни да закупят стока онлайн, без да им се налага да въвеждат пароли за достъп или кодове за потвърждение. Тези мерки за сигурност и верификация вече бяха изпробвани в Холандия и САЩ, а се очаква до лятото да бъдат достъпни и в 14 други държави. Самата идентификация на потребителя се осъществява посредством сравняване на чертите на лицето на селфито и тези на снимка на потребителя, намираща се в база данни.

Същевременно MasterCard експериментира и с други методи за повишаване на сигурността на онлайн плащанията. Сред тях е магнитна гривна, свързана със смартфона, която трябва да разпознае притежателя му посредством замерване на пулса на сърцето. Други форми на верификация, които ще бъдат тествани от компанията, включват идентификация на ириса и гласа, посочи президентът по фирмена сигурност Аджай Бала. „Потребителите наистина обичат такива услуги“, посочи той в коментар за “selfie pay”.

Друг вид идентификация, върху който ще се съсредоточи емитентът на платежни карти, е разпонзаването на легитимните плащания на потребителите си, извършени зад граница. По данни на компанията годишно тя блокира транзакции на стойност 118 милиарда долара поради подозрения, че те не са извършени от притежателите на картите – сума, която надвишава 13 пъти размера на опитите за плащания с откраднати карти.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.