Борисов ще се срещне с премиера на Кралство Камбоджа Хун Сен

Официално: Борислав Михайлов подаде оставка

Убиец влиза за 25 години зад решетките 23-годишният Тодор отърва доживотния затвор заради съкратен процес

Джулиана Гани и годеникът й пускат обща песен, осмиваща Ричард Величков

Премиерът Борисов: Партньорството между България и Израел продължава да е отлично във всички сфери

Дядо блъсна с колата си баба на пешеходна пътека

Съдът спря делото за преместването на Куйович

И това видяхме…

Антония Петрова-Батинкова с нови снимки от двумесечната й почивка в Гърция

Елен връхлетял върху кола, тя пък ударила друг автомобил

„Фолксваген” потвърди, че отлага решението за изграждане на завод в Турция заради военната офанзива в Сирия

Боян Магдалинчев за позицията на председателя на ВКС по делото „Полфрийман“: Поведението на Лозан Панов е недопустимо

Бургазлийка спечели първо място

Лагард: Петролът ще остане евтин по-дълго от очакваното

Цените на суровия петрол най-вероятно ще останат ниски за по-дълго в сравнение с очакваното. Това заяви директорът на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард, цитирана от Bloomberg.

„Не само че цените на петрола паднаха с близо 2/3 от последния си пик, но фактори от страна както на търсенето, така и на предлагането, предполагат, че те ще останат ниски за дълъг период“, коментира Лагард. Това налага петролните производители да намалят зависимостта си от нефта за приходи в хазната.

Тя призова арабските страни, добиващи петрол в Персийския залив, да намалят разходите и да стимулират приходите чрез нови данъци.

Трябва да бъде приет еднакъв данък добавена стойност сред страните членки на Съвета за сътрудничество в Персийския залив, заяви Лагард.

Цените на петрола на международните пазари спаднаха с 44% през последните 12 месеца.

Лагард заяви още, че финансовите министри и управителите на централните банки на страните от Г-20 трябва да се фокусират върху потенциалните нежелани глобални икономически резултати от водените от тях политики. Това трябва да стане на предстоящата през седмицата среща в Шанхай, Китай.

Смятам, че Г-20 ще трябва да се съсредоточи върху потенциалното разпространение и върху комбинацията на различните политики, водени от отделните страни, които играят съществена роля в момента, посочи Лагард пред репортери, след като през миналата седмица тя беше преизбрана за втори петгодишен мандат като лидер на водещата международна финансова институция, базирана във Вашингтон.

Кристин Лагард отбеляза, че настоящите „асинхронни“ парични политики на САЩ, Япония и ЕЦБ е необходимо да бъдат преразгледани и да бъдат по-добре координирани.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.