Ремонтът на Дунав мост приключва до края на април

Ремонтът в румънската част на Дунав мост ще приключи до края на април т.г., съобщиха от областната управа Русе. Рехабилитацията трябваше да завърши до 15 декември м.г., но беше подновена миналата сряда заради лошите метеорологични условия през зимата.

Строителите довършват около 200-метров участък, където трафикът се регулира от работници с жилетки и стоп палки. Автомобилите се пропускат поетапно само в едната лента на платното от граничните власти в Гюргево.

Освен да се ремонтира и укрепи мостът, се оправят и пътищата за достъп до митническите пунктове. Северната съседка финансира строителството с 10 млн.евро от еврофондове, което спечели фирмата-изпълнител "Consortium Collini Lavori SpA-Tecnic Consulting".

Заради интензивното движение на ГКПП в Русе от миналото лято е отворен товарен портал. При колони от ТИР-ове митничари обработват автомобили на допълнителни гишета, включително по опашката, за да пестят минути при зелен светофар.

Трафикът се бави още повече заради въведения 100% граничен контрол от Румъния след кървавите атентати в Париж. Всички пътници се регистрират в информационната система на страната. Целта е да се обхванат преминаващите автомобили, като се следи за укриващи се мигранти. Денонощно моста пресичат до 2000 камиона, 25-30 автобуса и 1000 леки коли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини