Посланикът ни в Турция не си декларира ливадата (обзор)

Посланикът ни в Турция Надежда Нейнски е забравила да си декларира ливадата в с. Стакевци, Белоградчишко, пред Сметната палата. В декларацията й не са отбелязани и придобитите дялове на съпруга й във фирма „Индипендънт груп“ ООД.

Сметната палата публикува списъци на 228 души на висши държавни длъжности, в чиито имуществени декларации данъчните са открили несъответствия с обявените от тях доходи и имоти. Проверката обхваща декларациите, подадени в периода 1 януари - 6 ноември 2015 г.

Посланикът ни в Рим и бивш служебен премиер Марин Райков е забравил да посочи, че е спечелил 6336 лв. от наем на имущество.

В списъка на некоректните декларатори е попаднал и шеф от Националната агенция по приходите. Шефът на дирекция в НАП Боряна Жилова е забравила да обяви 6300 лв. от наем.

Най-много недекларирани пари - 19 550 лв., има членът на управителния съвет на БНБ Боряна Пенчева. Парите й са от „договори за управление и контрол“.

Началникът на кабинета на социалния министър Ивайло Калфин Жасмина Мирчева Сиромахова не е вписала придобити 21 625 лв. от други стопански дейности и 41 551 лв. от наем. Зам.-шефът на Агенцията по бежанците Александър Димитров е забравил да впише, че си е купил джип „Чероки“.

Голяма част от нарушителите са съдии, прокурори и следователи. Те не са вписали в декларациите си малки суми в размер от 2000 до 3000 лева.

Пари и дялове от имоти са забравили да декларират и доста партийни лидери. Има един депутат и няколко зам.-кметове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини