Утре ще бъде топло, максималните температури ще са между 19° и 24°

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца - ще се понижава. През следващото денонощие облачността над страната ще бъде разкъсана - предимно средна и висока, през деня на много места намаляваща до предимно слънчево.

Привечер от запад облачността ще се увеличава. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Топло, с минимални температури между 4° и 9°, а максималните ще бъдат между 19° и 24°. Това съобщи дежурният синоптик Евгения Егова в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), цитиран от "Фокус".

Над Черноморието ще има разкъсана средна и висока облачност, по-значителна в сутрешните часове, през останалата част от деня намаляваща до предимно слънчево. Ще духа до умерен югозападен вятър. Топло, с максимални температури между 17° и 20°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има разкъсана средна и висока облачност, през деня на много места намаляваща до предимно слънчево. Ще духа умерен до силен, по билата временно и бурен западен вятър. Ще бъде сравнително топло, с максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра – около 8°.
През нощта срещу сряда на отделни места, главно в Северна България ще превали слаб дъжд. В сряда валежи ще има на повече места, през първата половина от деня в северозападната, а след обяд и привечер - в югоизточната половина от страната.

Вятърът ще се ориентира от северозапад и за кратко ще се усили, с него ще нахлуе студен въздух. В четвъртък понижението на температурите ще продължи. Валежите ще спрат, а облачността от запад на изток ще се разкъсва и временно ще намалява, привечер отново ще се увеличи. В петък ще има значителна облачност, на отделни места, главно в Западна България, ще превали слаб дъжд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето