Бандити с автомати "Калашников" грабят 400 000 лв. в мол (обзор)

Четирима маскирани бандити, въоръжени с автомати „Калашников”, нападнаха кола инкасо и задигнаха чували с пари. Обирът бе извършен посред бял ден в мола на столичния булевард „Цариградско шосе”. При избухналата престрелка няма пострадали. По неокончателни данни плячката на разбойниците е била от близо 400 000 лв.

Към 10,30 ч вчера бронираният микробус „Фолксваген” на охранителната фирма „ВИП секюрити” чакал на ниво минус 2 на подземния пракинг. Единият от гардове идвал откъм търговската част на мола и носел опаковани пачки от оборота на голяма фирма. Двама гангстери открили огън с калашници по буса, а трети - като състезател по ръгби - се метнал върху охранителя и го повалил. Изтръгнали чувала с парите от ръцете му. И тримата скочили в паркирана наблизо стара „Шкода Фелиция”, в която ги чакал шофьорът им, който също бил маскиран. Единият от гардовете успял да извади пистолет и да стреля по гумите на колата.

Невзрачният чешки автомобил влязъл в тунела към ниво минус 1, а оттам във втори тунел, през който излязъл на открития паркинг. Най-спокойно шкодата преминала до най-близката бариера и се излязла, преди районът около мола да бъде отцепен. Колата с бандитите се насочила по локалното платно към магазин „Мосю Бриколаж” и спряла зад него между бл. 7 и 8 в квартал „Полигона”. Грабителите изоставили шкодата, без да я опожаряват, и се прехвърлили в друг автомобил.
Около 12 ч екип от сапьори наобиколи шкодата и взриви ключалката на задния капак. Криминалисти започнаха да търсят биологичен материал от престъпниците, видя екип на „Труд”.

Вчера от „ВИП секиюрити” съобщиха, че от микробуса не са задигани други пратки с пари освен носената от нападнатия охранител. Същата фирма охранява мола и има 200 камери. Бандитите и автомобилът им е записан на всички места, през които е минал. Клиповете са дадени на полицията.

Преди 2 седмици маскираните братовчеди Христо и Бойко Борецови нападнаха инкасов автомобил с пенсии пред пощата в град Сердец. Христо бе застрелян от охранителите. Бойко бе заловен и в момента е в ареста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право